За нас

Веќе повеќе од 30 години, Групацијата Малиќи постигнува успех создавајќи бројни компании од различни индустрии во Македонија, Албанија и Косово, предводени од иновации, храброст и интегритет. Посочувајќи ги нашите корпоративни вредности врз кои ја засноваме нашата работа, станавме една од најголемите компании за увоз и активна дистрибуција (Gemak и Gekos) за тутун, алкохолни пијалоци и храна.

Ние сме ексклузивен стратешки партнер на светски најпродавани марки и успешно функционираме и во телекомуникациите (GTS, Enternet), недвижности (Park Residence) и угостителството (Парк Хотел и Спа, Next Door Park hotel, ресторан Four, Brick Eat ресторан и бар итн).

борд на директори / сопственици

Alban Maliqi
alban@maliqigroup.com

Altin Maliqi
altin@maliqigroup.com

Rezearta Maliqi
rezearta@maliqigroup.com

Енвер Малиќи

(1952-2020)

Докажан претприемач, бизнисмен и заменик градоначалник на градот Скопје го основа семејниот бизнис пред повеќе од 30 години почнувајќи од нула. Во текот на годините стекнува искуство во различни индустрии како што се трговија и дистрибуција, телекомуникации, недвижности и угостителство (хотел со 5 ѕвезди, ресторани, кафе барови, дискотеки итн.), во земјата и странство во 3 земји: Македонија, Косово и Албанија.

Тој беше член на многу деловни комори и здруженија, филантроп и грижлив татко и дедо, покровител на семејството Малиќи и целиот семеен бизнис, исто така, мотивациски лидер за повеќе од 500 вработени кои во моментов работат во неговата мрежа на компании.

Енвер гледаше на своите колеги, соработници и партнери како на свое семејство, давајќи безрезервна искрена поддршка секому, на тој начин оставајќи  ни големо наследство да ја продолжиме неговата мисија и дело